Pomoč pri življenjepisu in motivacijskem pismu

Ali veš, da delodajalci v povprečju porabijo samo nekaj sekund za pregled življenjepisov?

Zakaj je življenjepis pomemben?

  • Življenjepis je dokument, v katerem povzamemo, kdo smo in kakšne so naše izkušnje. Spreminjati ga je potrebno glede na cilje v naši karieri in ne obratno.
  • Življenjepis je za posameznika to, kar je marketing za podjetje. Je dokument, ki nam pomaga vzpostaviti prvi kontakt s potencialnim delodajalcem. Od njega je odvisno kakšen prvi vtis bomo pustili.
  • Vsebine iz življenjepisa lahko uporabimo pri kreiranju novih ponudb v podjetništvu, iskanju novih priložnosti, napredovanju znotraj podjetja in pri menjavi službe.
  • Pisanje življenjepisa je lahko neke vrste samorefleksija, kjer na enem mestu vidimo, kaj smo že dosegli in kaj še nam manjka.

Kaj pa motivacijsko pismo?

Seveda tudi motivacijsko pismo je pomembno. Moj nasvet je, vedno dodajte motivacijsko pismo. Ne rabi biti dolgo, tudi če prijavi dodate samo nekaj stavkov. Pomembno je, da morebitnemu delodajalcu skozi motivacijsko pismo pokažete, kdo ste in zakaj vas neka priložnost zanima.

Pogosta vprašanja in težave pri pisanju življenjepisa

Se ti poraja kaj od spodaj naštetega:

Potem si na pravem mestu.

Kako ti lahko pomagam?

Pregled življenjepisa ali motivacijskega pisma

Pošlješ mi svoje dokumente, katere želiš, da pregledam. Priporočam, da mi hkrati pošlješ primer oglasa za delovno mesto na katero se prijavljaš. Jaz pogledam in ti pošljem priporočila in popravke v najkasneje 5 dneh. Lahko se dogovoriva tudi za kratko Zoom ali telefonsko povratno informacijo, če ti tako bolj ustreza.

Cena za en pregled enega dokumenta (motivacijsko pismo ali življenjepis) je 30 €, za oba dokument hkrati pa znaša 40 €.

Mentorstvo za pisanje življenjepisa in motivacijskega pisma

Pri mentorstvu gre za obliko sodelovanja, kjer skupaj skozi korake sestaviva enega ali oba dokumenta. Poteka v kombinaciji srečanj (Zoom/telefon/v živo) in domačih nalog, kjer pripravljaš dokumenta. Na začetku skupaj določiva cilj in način. Izpolniš vprašalnik, ki te skozi korake vodi do odkrivanju ključnih izkušenj, kompetenc in lastnosti, ki jih potrebuješ dodati na življenjepis ali motivacijsko pismo. Na podlagi tega izločiva ključne besede, izkušnje in obliko življenjepisa in motivacijskega pisma, ki ga boš naredil/a. Na koncu še pregledam vse dokumente in dodam dodatne smernice. Sodelovanje poteka tako dolgo, dokler ni dokument končan.

Cena paketa za en dokument znaša 100 €, za oba dokumenta hkrati pa 150 €.

Pisanje in oblikovanje življenjepisa ali motivacijskega pisma

Če ti pisanje življenjepisa in/ali motivacijskega pisma dela prevelike preglavice, lahko to namesto tebe storim tudi jaz. Lahko ti pomagam pri celotnem življenjepisu ali motivacijskem pismu, lahko ti pomagam samo pri oblikovanju vsebine na način, da bodo ključne besede najbolj izstopale in bo tvoj dokument dobil zadostno pozornost delodajalcev. Preko poglobljenega intervjuja in vprašalnika izluščiva ključne izkušnje, kompetence in osebne lastnosti, ki jih želiš izpostaviti v življenjepisu in motivacijskem pismu. Nato ti jaz pripravim dokumente.

Cena je po dogovoru, odvisna od zahtevnosti in obsežnosti.

Potrebuješ pomoč pri pisanju življenjepisa in/ali motivacijskega pisma? 

Dovoli, da ti pomagam …