Coaching

Želite vzpostaviti stik s sabo in svojo avtentičnostjo?

Coaching je partnerski odnos med coachem in klientom, ki temelji na visoki odgovornosti klienta za svoje življenje. Namenjen je prepoznavi in razvoju potencialov posameznika. Gre za zelo učinkovit način, kjer klient s pomočjo coacha hitreje doseže svoj cilj, vzpostavi stik s sabo, razvije kompetence in učinkovite strategije.

Kdaj se odločiti za coaching?

Za coaching se odločite, če si želite:

"Valentina mi je s postavljenimi vprašanji nežno osvetlila sence, ki so me držale nazaj. Z njeno pomočjo sem lahko naredila korak naprej, osebno in poslovno. Hvaležna, da s svojim znanjem in delom srčno pomaga ustvarjati boljšo sedanjost in prihodnost."
Maja Lončarič

Kako poteka coaching?

Coaching lahko poteka preko spletne aplikacije (npr. Zoom) ali v živo.

Ura coachinga traja 50 minut.

Sestavljen je iz:

  • uvodne ure, kjer skupaj določimo cilj, pogostost in trajanje coachinga;
  • dodatnih ur, ki jih določimo v skladu z določenim ciljem (vendar ne manj kot 3 ure, saj je coaching proces, ki potrebuje zadostno število srečanj);
  • zaključne ure, kjer pregledamo napredek in postavimo načrt za naprej (pomaga spoznanja iz coachinga prenesti v prakso).

Klient se z dogovorom zaveže, da bo vztrajal skozi celoten proces coachinga.

Pogostost srečanj je odvisna od teme in potrebe, ponavadi srečanja potekajo na 14 ali 21 dni.

"Valentina se mi zdi topla, prijazna, pozitivna in karizmatična oseba. Sama sem pred začetkom delavnice začela delati kot prevajalka preko popoldanskega s.p., mi pa je zelo pomagala Valentinina motivacija, da naj ne obupam, da naj bom vztrajna, in da bo vse v redu, čeprav sem šele začenjala in je bilo to zame nekaj povsem novega. Za to sem ji še danes zelo hvaležna. Najprej mi je poslala nekaj vprašalnikov, pozneje pa sva imeli coaching na daljavo (v času karantene žal osebno ni šlo). V tem času sva predelali veliko stvari. Valentino zelo cenim, saj je čudovita oseba in priporočam coaching z njo, saj si za vas vzame čas in se vam res posveti."
Aleksandra
Mag. prev., 28 let

Način coachinga

Coaching temelji na kombinaciji psihološkega znanja (različnih psiholoških tehnik, predvsem s področja pozitivne psihologije) in jungovskega coachinga.

V procesu coachinga vključujem različne tehnike, orodja in kreativne pripomočke, ki povečajo učinkovitost coachinga.

Sem ljubiteljica arhetipov in simbolov, zato pogosto v coaching vključujem tudi analizo različnih priljubljenih junakov (filmskih, risanih ali knjižnih), ki nam lahko dajo vpoglede v naše težave in ponudijo morebitne rešitve.

"Vesela sem, da mi je Valentina prekrižala mojo pot. V okviru coachinga mi je pomagala v času, ko sama nikakor nisem našla motivacije za uresničevanje svojega poslanstva. Valentina mi je pomagala, da sem začela verjeti vase, sem razvila tehnike samo-motivacije in organizacije časa, ter še najpomembnejše, pomagala mi je odkriti moj »zakaj«, ki sem ga iskala dolgo časa. Če želiš podporo pri iskanju in grajenju svoje karierne poti (pa naj bo to motivacija, samovodenje ali iskanje svojega »Zakaja«), je Valentina gotovo prava oseba zate."
Sanja Šendula

Lahko se odločite za individualni ali poslovni coaching.

Pri coachingu je pomembno, da se z osebo ujameva, saj namreč vsak coach ni dober coach za vsakega. Prijavi se na prvo brezplačno spoznavno srečanje, kjer bova preverila ujemanje in načine najinega morebitnega sodelovanja.

Naj vam pri odločitvi še nekoliko pomagam. Vas zanima kakšnim strankam najlažje pomagam?

Sama delam veliko na čustvih, intuiciji, kreativnosti, razvijanju samozaupanja ter avtentičnega jaza. V kolikor čutite, da potrebujete podporo pri iskanju stika s sabo in svojim telesom, bi želeli pri odločitvah poslušati svoj notranji glas in ne samo razviti splošnih strategij za soočanje z izzivi, si želite globoko čutiti ljubezen do sebe potem bova lahko skupaj na coachingu razrešila katerikoli izziv.

Težko vam pomagam, če:

Še nisi prepričan/a, kako ti coaching lahko pomaga? Rezerviraj prvi 30 minutni brezplačni posvet, kjer se spoznava in dorečeva načine sodelovanja.